BURJA NORI V TRSTU: Podrta drevesa, zaprti parki, poškodovani avtomobili …

Trst

Močna burja povzroča velike težave v Trstu. Dopoldne je močan sunek vetra odlomil ogromno vejo, težko kar štiri tone, in jo vrgel na streho nekdanjih hlevov v Miramaru. Gasilci imajo polne roke dela.

Škodo, ki jo je na turističnem objektu povzročila ogromna veja, bo še potrebno oceniti. Trenutno situacijo rešujejo gasilci. Štiri tone težka veja pa ne ogroža samo objekta, ampak tudi številne turiste in obiskovalce nekdanjih hlevov ter sosednjega parka. Veja je namreč naslonjena na še druga drevesa, ki bi lahko klonila pod njeno težo, stanje pa slabšajo še močni sunki vetra. Oblasti so zaradi varnosti za vse obiskovalce zaprle grad in park.

Prav tako so v Trstu zaprti vsi javni parki. Zaprti naj bi ostali tudi jutri, saj po napovedih burja še ne bo ponehala.

Sile pregona so zaposlene s še številnimi drugimi intervencijami. Tržaški gasilci opravljajo "super delo", piše Il Picolo. Odmikajo ploščice in odpadle dele ometov hiš, hkrati čistijo poplavljene objekte. Na številne klice odgovarja tudi policija, na katero se občani obračajo z vprašanji o povračilu škode, ki so jih na njihovih avtomobilih povzročile leteče ploščice in veje. Zgodaj zjutraj je na avtocesti tovornjak izgubil del tovora, ki je priletel v mimo vozeči avtomobil.

Deli novico: