BRUTALNO NASILJE NA AVTOBUSU V LUCIJI: Skupina pretepla moškega, ki je branil mlajšo žensko

Kronika

Policijska uprava (PU) Koper je bila sinoči, nekaj minut pred 22. uro, obveščena o pretepu na avtobusni postaji v Luciji. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta 53-letni moški in 36-letna ženska v Portorožu vstopila na avtobus, ki je bil namenjen v Koper. Ko sta v Luciji hotela izstopiti, so neznanci, ki so bili na avtobusu, najprej pričeli odrivati žensko, ko ji je hotel 53-letnik pomagati pa so se spravili nanj. Pričeli so ga brcati, ko je moški padel z avtobusa, pa se je pretep preselil na postajo. Neznani moški so zatem stopili nazaj na avtobus in se odpeljali proti Izoli.

Fotografije so simbolične. 

Policisti so v Izoli izsledili avtobus in identificirali devet oseb. 53-letnik je bil medtem odpeljan v Splošno bolnišnico Izola, od koder so sporočili, da ima zlomljen nos, izpahnjen prst na roki, lažji pretres možganov ter odrgnine po obrazu in kolenu. Policisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju, storilcem kaznivega dejanja nasilništva pa sledi kazenska ovadba.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 125 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij, obravnavali pa so dva primera nasilja v družini.

Dva odklonila strokovni pregled

Popoldan so na Kastelcu ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.0, test na droge pa je bil pozitiven, vendar je voznik odklonil strokovni pregled. V postopku je izročil tudi manjšo PVC vrečko, v kateri so bili 3 grami zelenorjave rastlinske posušene snovi. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.20 so v Hrvatinih ustavili osebni avto, ki ga je vozil 33-letnik, za katerega se je izkazalo, da ima ukrep zavrnitve vstopa v Schengen. Je državljan Gruzije, z dovoljenjem za prebivanje v Italiji. Voznik je odklonil hitri test na mamila in strokovni pregled, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog, so še sporočili s koprske PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vid |  12 .11. 2021 ob  15: 17
9 na enega moškega in eno žensko. Ma bravo, pravi heroji. In potem še z avtobusom spizdijo v Izolo. Pa tega se še Eijnštajn ne bi spomnil. Ko jih je bilo celo krdelo in so krulili na Tartinijevem trgu so jih morali pa policaji čuvat. Strah je res huda stvar.
zoran13 |  12 .11. 2021 ob  09: 41
...
Po neuradnih podatkih naj bi vse kazalo na to, da je kaznivo dejanje nasilništva povzročilo vseh devet moških, domnevno članov navijaške skupine Ribari.
primorske.si/kronika/ribari-napadli-moskega
Ivan |  12 .11. 2021 ob  08: 46
Biseri....
jogi |  11 .11. 2021 ob  22: 45
12
Dodana vrednost.
alfa |  11 .11. 2021 ob  22: 44
27
policisti intenzivno zbirajo informacije...halooo....pa kaj ne morejo direkt šoferja uprašat,saj se je to dogajalo na njegovem avtobusu in piše da je moški padel iz avtobusa in pretep nadaljevali na avtobusni postaji ,,,kaj a pol je avtobus kar odpeljal ne da bi šofer klical policijo,glede na napisano da so avtobus izsledili v izoli...tu res ne veš kdo pije kdo plača
Stric iz ozadja |  11 .11. 2021 ob  20: 09
19
Welcome to Slovenistan! Za Balkance: Vaša nova vukojebina!