Brez maskare ni popolnega make upa!

Lepota

Maskara je najboljši in največji zaveznik vseh žensk. Lahko rečemo, da je najmočnejše orožje za ženskost. Brez nje ni popolnega make up-a. Tržišče nam ponuja veliko različnih vrst ... Pa ste ob vsakdanjem urejanju pred ogledalom in nanašanjem maskare kdaj pomislile, kdo je bil prvi, ki nam je s svojim izumom podaril ta nepogrešljivi pripomoček za poudarjanje naših oči?

To je bil je Evgen Rimmel in od tod tudi nadomestno ime rimel – maskara. Pisalo se je 19. stoletje. Maskara nikakor ni izgledala kot danes, bila je v škatlici in proizvod se je nanašal s krtačko.

Maskaro v obliki, kot jo poznamo danes, pa je iznašel kemik T. Williams za svojo sestro Maybel. Po njej se imenuje podjetje Maybelline. Vsekakor gre zasluga za prodajni uspeh podjetju Max Faktor, saj so bili prav oni prvi pri prodaji tega edinstvenega izdelka od leta 1917 naprej in njim gre tudi zasluga za nam tako znano obliko (tuba in okrogla oblika krtačke).

Sestavine, ki so prevladovale v prvih izdelkih, so bile premogovni prah in mešanica vazelina.

Vodoodporna maskara, njena posebnost je v formuli, je nepremočljiva. To pomeni, da znoj, solze in voda ne morejo vplivati na možnost razmazanja. Vendar je zaradi obtežitve trepalnic in močne formule priporočljiva uporaba le tu in tam ali v poletnih mesecih. Dandanes so sestavine tudi v  klasičnih maskarah zelo napredovale in ni več bojazni za črne razmazane oči.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Fokus maskare za podaljšanje je na konicah, ki daje učinek podaljšanja. Je kot nalašč za tiste, ki imajo kratke trepalnice in ni priporočljiva za tiste z zelo dolgimi naravnimi trepalnicami.

Maskara za volumen spada med najbolj zaželene proizvode, saj naredi trepalnice debelejše in gostejše. Vsaki trepalnici da več vsebine, primerna pa je za tiste, ki imajo malo trepalnic ali so te tanke. Končni videz je zelo poudarjeno oko.

Curling ali maskara za privihane trepalnice uporabljajo tiste predstavnice nežnejšega spola, ki imajo ravne ali malo privihane trepalnice.

Poleg standardnih izdelkov, ki obstajajo na trgu, poznamo še kurativno maskaro. Ta je namenjena krhkim in lomljivim trepalnicam. Njena ščetka in vsebina je prozorna, saj vsebuje zdravilni serum. Različni proizvajalci nudijo različna navodila za uporabo takega proizvoda, zato se je priporočljivo držati navodil, ki so priložena.

Pester izbor različnih artiklov nam ponuja tudi različne barve maskare. Primerne so za tiste uporabnice, ki želijo doživeti nekaj ekstravagance. Zelo priporočljive so za poletne dni, saj poletje ljubi barve. Način uporabe je različen. Lahko jih kombiniramo s črno maskaro, za drznejše in ekstravagantne uporabnice pa lahko barva ostane samostojna, vendar vedno v kombinaciji malo temnejšega kajala ali svinčnika.

Deli novico: