ANKARAN IMA NOVO AMBULANTO SPLOŠNE MEDICINE: Zobozdravstvena ambulanta v kratkem

Ankaran

V ločenih prostorih paviljona C Ortopedske bolnišnice (OB) Valdoltra je odprla vrata ankaranska enota Zdravstvenega doma (ZD) Koper. Nova ambulanta splošne medicine že vpisuje paciente, v kratkem pa se ji bo pridružila tudi zobozdravstvena ambulanta, so danes sporočili z ankaranske občine.

Občina Ankaran je za ureditev prostorov prek javnega razpisa izbrala podjetje Makro 5, ki je izvedlo investicijo v vrednosti dobrih 68.000 evrov. Opremo v vrednosti 20.000 evrov je prispeval ZD Koper.

Za hitrejši dostop in učinkovitejšo zdravstveno oskrbo občanov je občina zagotovila obnovo prostorov za delovanje razširjene enote koprskega zdravstvenega doma v OB Valdoltra, pri čemer se je župan Gregor Strmčnik zahvalil obema partnerjema, tako ZD Koper za kooperativnost pri organizaciji javne zdravstvene službe ter vzpostavitvi nove ambulante kot OB Valdoltra, ki je izkazala veliko pripravljenost za sodelovanje in oddala prostore za ta namen v brezplačno uporabo za določeno obdobje.

Fotografija je simbolična.

V Ankaranu je doslej delovala ena ambulanta splošne medicine, ki je bila zelo obremenjena, zato so se številni Ankarančani opredeljevali za zdravnike v drugih ambulantah. Z novo ankaransko enoto je Zdravstveni dom Koper vzpostavil povsem novo, dodatno ambulanto, v kateri sta zaposleni specialistka družinske medicine in medicinska sestra.

Po besedah direktorja ZD Koper Matevža Ravnikarja bo zapolnitev zmogljivosti nove ankaranske ambulante prinesla enakomernejšo razporeditev pacientov in razbremenila izvajalce splošnih ambulant na koprskem območju ter izboljšala dostopnost prebivalcev Ankarana do osnovnih zdravstvenih storitev.

Medicinska oprema, ki jo je zagotovil ZD Koper, obsega tudi aparate za laboratorijske analize v ambulanti, kar bo ambulanti omogočilo visoko stopnjo neodvisnosti. Tu bodo tako v prihodnje opravljali tudi odvzeme krvi za potrebe zahtevnejših analiz, ki se bodo z dostavo prek kurirske službe opravljali v centralnem laboratoriju v Kopru, nekatere nujne preiskave pa v laboratoriju OB Valdoltra, so navedli na ankaranski občini.

Direktorja OB Valdoltra Radoslava Marčana ob tem veseli, da v ortopedski bolnišnici po 40 letih ponovno odpirata vrata splošna in zobna ambulanta. Zobno ambulanto so v ortopedski bolnišnici odprli že leta 1961, nato pa leta 1978 še ambulanto splošne medicine za zaposlene in njihove svojce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cico |  12 .01. 2017 ob  07: 49
-3
nekje sm slišal da bo mladi Radi prišel hnam v ankaran....
@@Amigo  |  11 .01. 2017 ob  20: 34
Ma ne nasedaj tem bedarijam,to piše folk ki nima blage veze zakaj se gre.
@Amigo |  11 .01. 2017 ob  20: 31
Ne blebetaj brez veze, občina ne odloča o zdravniku ampak zdravstveni dom.
@Amigo |  11 .01. 2017 ob  20: 31
Kateri je pa ta domačin?
Amigo |  11 .01. 2017 ob  19: 58
-5
Uvozli so zdravnico...domačina pa odjebali...