Ali si želite biti trajno naličene?

Trendi

Ali ne bi bilo čudovito, če se vam nikoli več ne bi bilo treba naličiti? Ali, če bi bile vaše obrvi vselej lično urejene? Vse to omogoča  permanentni make-up, ki so ga v zadnjih letih preizkusile mnoge in bile nad njim preprosto navdušene.

Zakaj se odločiti za permanentni make up, komu je namenjen, koliko časa traja in katere so tiste stvari, ki bi jih morale pred posegom vedeti – vse to so vprašanja, na katera vam bomo skušali odgovoriti v naslednjih vrsticah.

Najprej naj povemo, da je pravilen izraz za trajna ličila mikro-pigmentacija, gre namreč za poseben tetoviranju podoben postopek, pri katerem se z izredno tanko iglo v zgornji sloj kože nanaša naravni pigment. Ta je laboratorijsko testiran in naj ne bi povzročal alergij ali drugih kožnih reakcij. Zaradi tanke igle, ki kožo v eni sekundi prebode 210 krat, je postopek izredno natančen, hiter, načeloma tudi neboleč, čeprav je to seveda odvisno od praga bolečine posameznika. Permanentni make up se najpogosteje uporablja za poudarjanje in risanje obrvi, obrobo oči in ustnic, tiste bolj drzne, pa si lahko na ta način omislijo tudi umetna lepotna znamenja.

Ne glede na to, da naj bi bil ta postopek trajen, je dejstvo, da je njegova obstojnost odvisna predvsem od tega, kako hitro se obnavlja vaša koža, na splošno velja, da bi bilo treba postopek ponoviti v roku nekaj let (obstojnost naj bi bila nekje med 2 in 6 leti). Kar je seveda tudi nadvse priročno, trendi ličenja se namreč hitro spreminjajo, ve pa si nikakor ne želite, da bi bile zaradi trajnosti postopka prikrajšane za najnovejši kozmetični hit. Kajne?

Najprej v primerih bolezni

Tetoviranje v kozmetične namene so poznali že leta 1980 – takrat seveda z razlogom pomagati ljudem s področno plešavostjo, avtoimunsko boleznijo, ki prizadane lasišče, pa tudi druge poraščene dele telesa (obrvi in trepalnice). Manjkajoče lase, obrvi ali trepalnice so preprosto narisali, to pa je prišlo v poštev tudi pri žrtvah požarov, rakavih bolnikih ter celo osebah s Parkinsonovo boleznijo, ki imajo težave pri ličenju. Veliko kasneje so tovrstno tehniko, ki so jo uspeli tudi izpopolniti in je danes, ob strokovnem nadzoru in svetovanju, varna in neškodljiva, začeli uporabljati tudi v lepotne namene. Zanjo se namreč, poleg tistih, ki imajo težave z neenakomerno poraščenostjo, odločajo tudi ženske, ki želijo biti urejene in naličene ves dan in ob vsaki priložnosti, bodisi doma, službi, dopustu, bodisi v telovadnici ali celo savni, kjer so vsa druga ličila povsem neobstojna.

Previdnost ne bo odveč

Tako kot pri drugih posegih, je prav, da tudi preden se odločite za permanentni make up, dobro premislite. Vedeti morate, da gre vendarle za človeško roko, kar pomeni, da lahko pride tudi do napak, tudi sicer pa ste lahko nad delom nezadovoljni – morda vam ne bo všeč oblika, morda odtenek ne bo pravi. Zato previdnost ni odveč, vsekakor pa se morate pred posegom pogovoriti s strokovnjakom in svoj obraz zaupati res tistim, ki se na permanentni make up spoznajo.

Pazljivi bodite tudi na morebitne infekcije. Te namreč ne samo prizadenejo vašo kožo, ampak lahko celo zabrišejo ali spremenijo linije vašega trajnega ličila.

Upoštevajte tudi dejstvo, da lahko nanos ličil zbledi in celo spremeni barvo, zato je bolje, da nanašate nežnejše odtenke ter da trajni make up redno obnavljate (na nekaj let). Pomembno je še, da se po opravljenem posegu nekaj dni, tudi tednov, izogibate solariju, bazenom, ličenju in kremam, ki dražijo kožo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija