26-LETNIK V KOPRU IZZIVAL MNOŽIČNI PRETEP: Padali so že udarci, umiril se ni niti po prihodu policistov

Kronika

Včeraj so policisti Policijske uprave (PU) Koper obravnavali kar štiri primere kršitve javnega reda in miru. Tudi sicer njihov delovnik ni bil umirjen, poročajo še o vlomu in tatvini, prometni nesreči ter o ilegalnih migracijah. Na nujno številko 113 so prejeli kar 241 klicev.

Fotografija je simbolična. 

Koprski policisti so včeraj okoli devete ure zvečer posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Na kraju so ugotovili, da se je 26-letni moški prepiral z več osebami in jih pozival k pretepu. Dva oškodovanca, ki sta hotela kršitelja umiriti, pa je udaril v predel obraza. Ker se moški kljub zakonitim ukazom policistov ni umiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu izdali tudi plačilni nalog. 

Policisti so posredovali tudi pred eno od trgovin v Izoli, kjer je 55-letni moški kričal in grozil trgovki. Moškega bodo policisti kazensko ovadili, so sporočili s PU Koper.

Preko noči je na Fornačah neznani storilec vlomil v gostinski lokal, vendar iz njega ni ukradel ničesar. Zaradi poskusa storitve kaznivega dejanja velike tatvine bodo policisti storilca kazensko ovadili.

V avtokampu Adria Ankaran je neznani storilec nemškim državljanom ukradel dve električni kolesi. Škode je za 5.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob polnoči so imeli piranski policisti v postopku 30-letnega moškega, ki je imel v posesti manjšo količino prepovedanih drog. Zoper osebo sledi hitri postopek z odločbo.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 24 ilegalnih migrantov. Tekom dneva so policisti pri Črnotičah prijeli enega državljana Pakistana, na mejnem prehodu Starod je bil pri kontroli tovornega vozila odkrit en državljan Afganistana, pri Zabičah je bilo prijetih osem državljanov Afganistana, pri Račicah prijet en državljan Pakistana, na Kozini so prijeli enega državljana Kosova, pri Sv. Petru štiri državljane Irana, ki so zaprosili za azil, pri Kozini pa še osem državljanov Afganistana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  02 .07. 2021 ob  14: 23
priznanje za fotko ! tisto v kruohci..titi tio z brado
ma pridem jaz za urednika odgovornega za izbor fotograij k članku
vi al se delate norca iz bralcen ali pa ste tok duhoviti da že enmau pretiravate
pizda pa kakšno faco ima no kot da ga boli zob ne pa da je prefukal nekaj občanov in policajare