Zavitki s sardoni

Kulinarika

Recept za pripravo zavitkov s sardoni za štiri osebe.

Sestavine:

- 400 g sardonov (sardone lahko nadomestite s sardelami)
- 60 g prekajene slanine (tanke rezine)
- limona
- vejica timijana
- lovorov list
- oljčno olje
- sol in poper

Priprava:

Očistite ribe; oluskajte jih, odstranite drob, glavo, rep in sredinsko kost. Sardone izplaknite pod tekočo vodo in osušite s kuhinjsko papirnato brisačo.

Vsakega sardona posebej ovijte v rezino prekajene slanine, ki jo spnete z zobotrebcem.

Zavitke zložite v naoljen pekač, dodajte lovorov list in vejico timijana, pokapajte z oljčnim oljem in z limoninim sokom.

Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 15 minut. Pa dober tek!

Več kulinaričnih nasvetov dobite tukaj.

Deli novico: