Pica v Italiji ni zgolj jed, temveč je del nacionalne kulture, ki ga želijo Italijani v svetu hitro rastoče industrije hitre prehrane ohraniti. Zato se je v občini Vighizzolo d'Estezbralo zbralo 80 pekov pic, ki bodo oblikovali manifest za najpopolnejšo pico. Določili bodo vse od dodatkov pa do načina priprave.
V Italiji pripravljajo manifest za popolno pico
Kulinarika
Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, italijanski peki pic prisegajo na dodatke italijanske pridelave, pri čemer še posebej pazijo na kakovost kvasa in paradižnikove omake ter na svežino sira mocarela. Pica bi se morala peči pri 450 stopinjah Celzija, tako da je sredica mehka in sočna, skorja pa hrustljava.
V Italiji je 35.000 picerij, ki skupaj zaposlujejo četrt milijona ljudi, dnevno pa pripravijo okoli sedem milijonov pic.
V kampanji za zaščito lokalne tradicije prednjači Neapelj, ki si želi, da bi pica postala del Unescove kulturne dediščine. Od leta 2010 ima "pica napolitana" v EU status zaščitene tradicionalne specialitete.
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
NAVSEZGODAJ POVOZILA DIVJEGA PRAŠIČA: Policijski zaznamek bo romal na zavarovalnico
A.P.
-
včeraj ob 15:21
NA GORIŠKEM V DOBRI URI VLOMILI V DVE HIŠI: Vstopila skozi pritlično okno, pregnali so ju oškodovanci
T.K.
-
21.11.2024 ob 15:52
Novo iz Slovenije
VLADA V NAKUP IZRAELSKEGA OROŽJA ZA 31,5 MILIJONOV EVROV: Obenem pa obsoja agresijo v Gazi?!
A.P.
-
včeraj ob 18:41
PO PREBOLELEM RAKU IN DRUGIH BOLEZNIH: Enake pravice do kredita in zavarovanj
A.P.
-
včeraj ob 18:02
POSEBEN POKLON ZLATI KOPRSKI OLIMPIJKI: Od danes Andreja Leški na poštni znamki
T.K.
-
včeraj ob 10:04