Škampi v buzari

Kulinarika

Recept za pripravo škampov v buzari za štiri osebe.

 Sestavine:

- 1500 g celih svežih ali zamrznjenih škampov (lahko nadomestite s kozicami in/ali morskimi sadeži)
- 1,5 dl oljčnega olja
- 4 do 5 strokov česna
- 220 g sesekljanih olupljenih svežih ali vloženih pelatov
- 20 g krušnih drobtin
- 4 dl belega vina
- šopek svežega zelenega peteršilja
- ščepec origana
- 15 g soli
- 2 g popra


Priprava:

Če ste kupili zamrznjene škampe, jih odmrznite. V kolikor ste se odločili, da boste v buzaro dodali tudi školjke, jih morate dobro oprati. Zložite jih v ponev ter jih na močnem ognju dušite tako dolgo, dokler se školjke ne odprejo.

V vročem olju na hitro prepražite na drobno sesekljan česen. Dodajte oprane cele škampe in nekoliko pokuhajte. Dodajte sesekljane pelate, drobtine, pol šopka sesekljanega peteršilja, origano, poper in sol. Dolijte vino in premešajte. Po želji lahko dodate še sok polovice limone. Na šibkem ognju dušite še približno 20 minut.

Na servirni krožnik zlijete omako in naložite škampe.


Prileže se:

- kuhan krompir
- testenine (rezanci ali špageti)
- polenta
- bel kruh
- suho belo vino

Več kulinaričnih nasvetov dobite tukaj.

Deli novico: