Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin že drugo leto zapored intenzivno nadzira pripravo hrane v slovenskih pekarnah. Obiskali so tudi 8 pekarn na Obali, 5 od njih si je prislužilo ustno opozorilo.
SEZNAM: V nekaterih od obalnih pekarn inšpektorji odkrili lažje kršitve
Slovenija
Po poročanju portala podcrto.si so se inšpektorji osredotočili na male pekarne z enim do dvema zaposlenima in na pred kratkim ustanovljena podjetja za peko ter skupine pekarn, ki so domovale na istem naslovu. Pregledali so še pekarne, za katere "obstaja sum nepoznavanja slovenske in evropske zakonodaje".
Letos so inšpektorji pri 67 pekarnah ugotovili manjše nepravilnosti, pri 45 pa hujše nepravilnosti. Na Obali so inšpektorji obiskali 8 pekarn, v kar 5 od njih pa so ugotovili lažje kršitve, kar pomeni, da so jih peki v tem primeru odnesli le z ustnim opozorilom. Pri 3 od pregledanih pekarn pa niso ugotovili nepravilnosti.
Ustrezne so bile pekarna Rina v Piranu, CCN v Kopru na Dolinski cesti in Mlinotestov Kruh Koper na Ulici 15. maja. Lažje kršitve pa so inšpektorji ugotovili v Naši pekarni na Levstikovi ulici v Piranu, v Rozali, izdelava tort in peciva na Dolinski v Kopru, v Lan-kolovi Pekarni pri tržnici, Pekarni Evropa na Kidričevi in v Primorka pekarni in slaščičarni na Ukmarjevem trgu.
Menim, da je skrajni čas, da se pojem HIGIENA prime prav tistih, ki temu ne namenijo nikakršne pozornosti. Fuj, kaj vse se resnično skriva za lepo bleščečimi pulti, kaj pa je zadaj, v kuhinji, v pekarnici, na WC-ju?! Bolje, da ne razmišljam o tem, ali pač, PRAV JE, DA NA TO OPOZARJATE IN ČESTITAM VSEM, KI SVOJE HIGIENSKE STANDARDE UPOŠTEVATE, TISTIM PA, KI VAM JE ZANJE MALO MAR, BI GOSTINSKI LOKAL ALI PEKARNO ZAPRLA!
Higiena je lahko tudi del kulture slehernega izmed nas! Bav, Bav.
http://youtu.be/nWCol2dicko
In naj mi že kdo govori katero kemikalijo stavijo v kruh da tako ogabno smrdi, vse ima isti vonj in okus, lahko kupiš krof, črno ali belo štruco, kos pice ali žemljo s hrenovko...če zamižiš veš samo, da nekaj podobnega kruhu žvečiš in da nima dobrega okusa. V pekarni skorajda pečejo oči od kemije... ali šparajo na dobri moki, ali na kvasu... po mojem dajo noter toliko aditivov pa sode in ne več še česa da kruh ni več kruh... Prav bi bilo da ne pregleduje inšpekcija samo mišjih drekov in urina po pekarnah ampak da bi vzorčili kruh in da bi ljudje vedeli s kakšno svinjarijo se zastrupljajo. ne bom govoril katere pekarne to počnejo saj vsi veste, saj se zavoha in razloči na 50m kdo je lastnik, kateri kruh je tak kot smo ga vajeni. Postajam že prekleto nestrpen predvsem pa jezen na vse tepce ki nič ne dajo na to s čim se nažirajo. In še nekaj zakaj so nekatere pekarne po navadi slabše lahko odprte od jutra do sutra in dobiš kruh, na žalost tak kot ga opisujem, kadarkoli, druge ki imajo pa fantastičen kruh, pa zaprejo še preden pridem iz službe. Kaj smo Slovenci res tako prekleto leni, nefleksibilni, tako prekleto birokratsko pravoverni, da ne moreš dobit spodobnega kruha izven našega delovnega časa !!! Saj ne vem a smo res taki bedaki, da zaradi lastne gnilobe moramo na koncu žret tuj kruh. Banda nezavedna smo... lahko nas je sram.