Včerajšnji večer morda res ni prinesel tako želenih dežnih kapelj, zato pa je kuharska delavnica "Mali kuharski triki in praktični nasveti" razveselila 15 obiskovalcev, ki so se ob 19. uri zbrali v koprski e-Kavarni PiNA.
Srečanje je pripravil in moderiral Erik Božič, ki se je poimenoval "rekreativni kuhar", saj ne sledi kuharskim in drugim zapovedim in se z njimi ne želi omejevati. Mini-kuharska delavnica je temeljila na izmenjavi mnenj, izkušenj, na praktičnih nasvetih in malih kuharskih trikih ter receptih.
Glavno vodilo prijetnega dvournega druženja je bilo osveščanje o okoljski etiki ter vsakodnevni vpetosti posameznika v širša ekološka in socialna vprašanja ter sonaravni razvoj. Da se velja potruditi in poiskati lokalne pridelke, je bilo slišati med slastnim okušanjem domače pašte z omako iz skute, koromača, pomaranče in česna, kot tudi, kako je enostavno pripraviti dobrote s sezonskim sadjem in zelenjavo, v dokaz pa je Erik postregel juho iz hokaido buče, solato iz bučk ter lubenico z dodatki mete in feta sira.
Preden se je zbrana druščina odpravila vsak svojemu preostanku četrtkovega večera naproti, so prisotni, med katerimi so, kako klišejsko, prevladovale predstavnice nežnejega spola, izvedeli še, kako narediti domačo »vegeto« in ostale začimbne mešanice. In kdo ve, morda je kdo zaradi včerajšnjega večera, ki jih želijo prihodnje leto še razširiti, že začel razmišljati o tem, kako bi jesenski čas z obiskom katere od obalnih kmetij bolje izkoristil za priprave na ozimnico ...