KOPRČAN BO KUHAL ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Erik Božič odhaja v Monte Carlo

Koper

Erika Božiča morda poznate po dobrotah iz lokala Super Sok v Kopru. Z jesenjo začenja novo poglavje v Monte Carlu. Kuhal bo za teniško zvezdo Novaka Đokovića.

Erik verjame v dobro in v to, da naključij v življenju ni. Kulinarika ni bila njegova prva izbira. Po končani srednji ekonomski šoli je vpisal študij javne uprave, nato še filozofije. Potem je odšel v London, v najboljše veganske, vegetarijanske in ekološke restavracije, ki imajo podobno filozofijo kot on. Ni vseeno, kaj damo v želodec. Pomembno je kdo, kako in kje hrano pridela, koliko je za to plačan in kaj čuti. Koliko je sveža, kako je pripravljena.

V treh letih tujine je srečal veliko slavnih osebnosti in zanje tudi kuhal, čeprav za Erika slava ni pomembna. Kot pravi Erik, ga zato veliko ljudi ne razume. Zanj je enako pomembno delati za Novaka Đokovića ali za Marina iz Dekanov. Pomembna je vsebina. Zato se delu za ljudi kalibra pretežno slavnih raje izogne, vendar se rad izobražuje in zato odhaja v Monte Carlo.

Za Đokovića je že kuhal med njegovimi nastopi v Wimbledonu. Zdaj bo novi šef kuhinje v restavraciji Eqvita, ki je v Đokovićevi lasti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
toyoshi |  01 .10. 2016 ob  14: 16
Bravo Erik. Sem vedu da ti bo uspelo enkrat in to samo s trdim delom in prepričanjem da imaš dobro idejo. Veliko uspehov v monte carlu ti želim.
monte marko |  30 .09. 2016 ob  18: 25
Bravo Primorc!
marko |  30 .09. 2016 ob  18: 22
-1
hmmmm... moram priznati da sem kar pošteno zmeden... tole, kar je napisano o eriku božiču, je zame kar pomembna novica... sem namreč hud gurman.. in me vznemiri vse, kar piše o slovenskih prav posebnih kuharjih... in sem se pač potrudil da bi o eriku izvedel vse, kar lahko iz spleta izvem...

in izvedel sem veliko.. da je pred diplomo iz filozofije, samoizučen kuhar, da ljubi raznorazno hardkor glasbo in jo celo podpisuje (čeprau hahljajoče berem da mu je najboljši komad od benda za kalifornijske kričeče najstnice green day), da je socialno totalno najboljši, da je za komuniste (tudi jaz), da je eko spoštljiv do lokalno pridelane hrane... da zna kuhat rastlinske jedi... in še veliko več... (žal tudi to da mu je najljubša pijača sprajt)...

ampak ... ane... jaz sem prav zares hud gurman... in sem se sposoben odpeljat zaradi ene same večerje tisoč kilometrov daleč ... in posledično razumem sceno... in mi nekaj tu ne štima... tale erik pravi da ne sme govoriti o temu kje je delal kot šef... a vseeno našteje nekaj selebriti oštarij, v katerih je menda delal kot šef...ŠEF! o šefih v slavnih restavracijah je internet napokan z zapisi... o eriku nisem našel niti besede (razen slovenskih iz njegovih ust vzetih zapisov)... no... da se popravim... vse oštarije, ki jih je naštel, je lajkal na fejsbuku...tam sem ga res našel... :-) in to je vse... đokovič ga tudi ni omenil nikjer... niti tam, kjer bi naj tale erik zanj šefoval...

zdaj pa takole...mogoče sem pač star in neroden in vseh teh silnih zapisov o čudovitem eriku pač ne znam poiskati... mogoče je tole spet ena medijska potegavščina... ali pa erikova... ker po preverjanju se mi vseeno zdi da erik res obstaja... v tem primeru priznam da sem se dobro zabaval... če pa ni potegavščina pa bi mu rad enkrat stisnil roko in v drugo roko prijel žlico in začel jesti vse te slastne jedi, ki jih erik po lastnih besedah menda zna skuhat... kaj bova pa zdaj, dragi erik? :-)

s spoštovanjem in pogojnim (mah, nič pogojnim, kar brezpogojnim) občudovanjem,


marko
.... |  30 .09. 2016 ob  10: 00
super
Mega |  29 .09. 2016 ob  21: 57
Kul