Domačija Butul na stežaj odpira svoja vrata

Kulinarika

Pomladna slastna in strastna slovenska Istra bo tokrat začinjena s šrilanškimi začimbami. Domačija Butul namreč to nedeljo, 14. aprila, med 11. in 16. uro odpira svoja vrata. 

Pred kratkim so se člani družine vrnili s Šri Lanke, kjer so preživeli tri mesece. "Glede na to, da smo na tem čudovitem otoku spoznali številna zelišča, začimbe in sadeže, ki v Sloveniji ne uspevajo, sami pa smo jih ne le spoznali, temveč tudi gojili in nekatere pridelali, smo se odločili, da vam jih predstavimo. S tem jih želimo približati vsem tistim, ki bi jih želeli imeti in uporabljati tudi v Evropi," pravijo v vabilu.

V Sloveniji jih, razložijo, čakajo novi izzivi. Glede na to, da se je njihova dejavnost razširila tudi na področje, kjer so preživeli letošnje tri mesece in stkali tudi številne pristne stike z domačini in pridelovalci začimb in surovin na Šri Lanki, imajo, pravijo, veliko novega povedati in pokazati. Zato so se odločili, da povabijo prebivalce slovenske Istre na svojo domačijo, kjer bodo lahko poklepetali z njimi in jim predstavili svoje delo in življenje.

Z obiskovalci se bodo tudi sprehodili skozi vonje in okuse sredozemskega zeliščnega in zelenjavnega vrta ter bližnjih travnikov. Okušali bodo vinske in zeliščne  želeje, oljčna olja, doma pripravljen kruh, sladice, omake, kreme, zeliščne napitke, zeliščne sirupe, marmelade, sušeno  sadje  in še veliko drugega   med drugim tudi dobrote s Šri Lanke.

Slovensko Istro bodo torej začinili z okusi šrilanških začimb, ki so nepogrešljive tudi v slovenskih kuhinjah, vse skupaj pa počasi poplaknili z domačimi sirupi in izvrstnimi čaji.

Zaradi lažje organizacije so zaželjene predhodne prijave na 041 718 219 (Tatjana Butul) ali butul@siol.net.

Obiskovalcem bodo tako predstavili zeleni in črni poper, okušali bodo kardamom, okus klinčkov, ki so jih Butulovi sami sušili, cimetove palčke neposredno iz njihovega cimetovega nasada, videli, kako diši in deluje cimetovo olje, kakšen je šrilanški ingver in še kaj.

Sorodne vsebine:

Ste poskusili čokolado iz sivke?

Butulovi v Colombu

 Terra Madre dan tudi v Sloveniji

Sredozemski zeliščni vrt v Torinu

Kulinarično-glasbeni "razvrat" pri Butulovih

Štruklji malce drugače

Deli novico: